Skip links

Timeline-ul unei nunți reușite

Planificarea nunții poate fi cu bătăi de cap dacă nu este făcută într-o manieră organizată. Tocmai pentru a vă ajuta să evitați stresul, v-am pregătit un program pe care puteți să-l urmați și să vă ușurați munca.

Cu 10-12 luni înainte 

Cu un an înainte de nuntă stabiliți bugetul și vorbește cu partenerul pentru a seta aceleași așteptări cu privire la eveniment. Asta include tematica, localitatea și locația, modul de desfășurare (dacă faceți cununia civilă înainte sau în aceeași zi), ce tradiții veți respecta, ce tip de muzică vă doriți (dj nuntă sau formație live), câte persoane invitați și care sunt limitele până la care vă puteți întinde. De asemenea, nu uitați să hotărâți cine o să vă fie nașii și domnișoarele/domnișorii de onoare pentru a-i putea anunța din timp. Tot în această perioadă trebuie să începeți să rezervați restaurantul, fotograful, dj-ul, acestea fiind servicii care de regulă se rezervă cu aproape un an înaintea nunții. 

Cu 7-8 luni înainte 

Deja începe să se apropie data marelui eveniment așa că puteți să vă uitați deja după hainele de mire și mireasă pentru a vedea dacă găsiți ceva deja pe măsura voastră sau va trebui să faceți pe comandă. Nu uitați de rezervarea la biserică și starea civilă, mai ales dacă sunt în aceeași zi. Tot în această perioadă ar trebui să întocmiți lista cu invitați și să mergeți la restaurant pentru a discuta despre meniu. Multe restaurante fac degustări la care puteți participa și schimba opinii cu alți miri. 

Cu 4 luni înainte

A venit momentul să vă ocupați de partea vizuală a nunții. Alegeți invitațiile, designul pentru meniuri și numerele de masă, aranjamentele florale, prăjiturile, tortul miresei, verighetele și mărturiile. Fixați meniul până în cele mai mici detalii și vorbiți cu hair-stylistul și, pentru mireasă, cu make-up artistul. Încercați să vă relaxați și să profitați de câteva săptămâni care vă mai rămân până la nuntă.

Cu 2-6 săptămâni înainte

Mai sunt sub 2 luni, astfel că pregătirile sunt pe final. Începeți să trimiteți invitațiile, să vă interesați care sunt analizele cerute pentru cununia civilă (sunt valabile 14 zile de la data emiterii), faceți proba pentru hainele de nuntă, să întocmiți programul nunții și să luați ore pentru dansul mirilor. 

Cu 2 săptămâni înainte 

Ultimele 2 săptămâni vor fi pline, așa că organizați-vă bine pentru a putea trece peste stresul care se acumulează. Cu siguranță aveți emoții, dar nu lăsați ca acestea să vă strice planurile. Mergeți și depuneți actele la Oficiul Stării Civile, stabiliți muzica în linii mari (vezi care sunt momentele muzicale la nuntă), contactați firma de transport pentru a comunica adresele de unde vor veni invitații, confirmați cu cofetăria și florăria cerințele voastre, stabiliți cu fotograful ultimele detalii pentru eveniment și trimiteți lista finală la restaurant pentru a confirma numărul exact de invitați. 

În ziua nunții

A venit ziua mult așteptată. Vă recomandăm să vă relaxați, toate sunt bine stabilie, și să vă bucurați de această zi unică pentru voi. Orice problemă ar apărea, puteți ruga domnișoarele sau domnișorii de onoare să se ocupe. Petreceți aceste clipe frumoase alături de familie și prieteni așa cum v-ați dorit voi. 

Leave a comment