Skip links
Published on: Servicii DJ

[Interviu] Anca Făgăraș – solistă de muzică populară

anca fagaras

Pentru ca nunta să fie exact așa cum ți-ai imaginat, echipele și oamenii cu care vei colabora trebuie să înțeleagă nevoile tale, să îți facă recomandări în funcție de dorințele tale și să aibă experiență în domeniu ca să poată să prevadă anumite aspecte pe care poate nu le-ai luat în calcul. Și pentru că vrem să îți venim în ajutor, am pregătit o serie de interviuri cu colaboratorii noștri, astfel încât tu să iei deciziile cele mai bune când vine vorba de nuntă.

Astăzi, ți-o prezentăm pe Anca Făgăraș – solistă de muzică populară, cu care lucrăm cu mare plăcere de fiecare dată.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine 

Sunt Anca Făgăraș, solist de muzică populară și om de radio.

Nici nu mai țin bine minte numărul anilor de când sunt în acest domeniu al muzicii și al evenimentelor, cert este că am prins  vremurile când evenimentele se făceau doar cu formație cu instrumente live, când lumea încă știa să danseze muzică populară (să ,,joace,, mai exact), dar am fost și sunt martoră și la trecerea la muzica digitalizată, în colaborare cu Dj care după părerea mea este un lucru normal având în vedere cum evoluează totul și cum s-au schimbat gusturile oamenilor în materie de genuri muzicale.

Care crezi că sunt calitățile esențiale ale unui profesionist în acest domeniu raportându-ne la evenimentele de tip nuntă? 

Nu pot să vorbesc în numele altora, după părerea mea un profesionist în acest domeniu, fie el solist,dj,cameraman, etc, trebuie odată să se plieze pe dorințele clientului, să asculte ce își dorește acesta și să știe să îl îndrume, ce să îi recomande astfel încât să fie mulțumit atât el ca și client cât și tu ca prestator de servicii. Iar o altă calitate, mai ales în această perioadă, este de a se reinventa- nu poți rămâne la ceva vechi care vezi că nu mai merge atât de bine, trebuie mereu să te reinventezi, să ieși din zona comodă de confort pentru a putea oferi ceva nou și de calitate clienților.

Cum ar trebui intercalată muzica populară cu muzica ușoară?

Nu cred că există o regulă, este în funcție de fiecare eveniment în parte, dar da există cumva o ordine când e muzică de masa, când e pentru dans, joc popular, ideea e ca echipa care muncește la acel eveniment să comunice foarte bine, să nu se facă treceri bruște ci totul să decurgă în așa fel încât invitatul de la masa să aibă impresia că e ca un scenariu de film bine regizat☺

Care ar fi momentele potrivite pe durata unei nunți în care muzica populară este recomandată?

În principiu la mesele principale, apoi după mese să se continue în aceeași temă dar cu muzică pe care se poate dansa(hore, joc), mai ales că acum trebuie, intercalată cu muzica ușoară, trebuie să te încadrezi în timp, nu te poți lungi la nesfârșit.

Preferi momentul muzical să fie de sine stătător sau îți face plăcere să lucrezi împreună cu un ansamblu de dansuri tradiționale?

Îmi face plăcere să lucrez cu ansamblu de dansuri populare de ce nu, fiindcă îi poate da ,,culoare,, momentului. Mie personal îmi place atunci când cânt să am lume lângă mine, cânt pentru ei.

Ce le recomanzi viitorilor miri să ia în considerare atunci când caută un solist de muzică populară?

În primul rând să le placă artistul sau artista respectivă , e după gustul fiecăruia.

Îi sfătuiesc doar să comunice, să îi transmită ceea ce ei își doresc de la solist, să aibă încredere în experiența profesională a acestuia  și totodată să asculte posibilele sfaturi care ar veni din partea acestuia sau din partea managerului acestuia.

Leave a comment