Skip links

Idei moderne pentru nunta ta

Tradițiile sunt frumoase. Dar ce ar fi dacă le-ai oferi o modernizare ca să se potrivească stilului vostru? Ține minte, nunta este despre voi, iar asta înseamnă că trebuie să vă reprezinte în totalitate. În continuare, avem câteva idei pe care le poți include în programul evenimentului și care să fie acel moment unic care să transforme nunta voastră în una memorabilă. 

“Bar-uri” tematice

Deja în trend de câțiva ani, cocktail bar-ul și candy bar-ul sunt un real succes la orice nuntă. Însă, acest concept poate fi dezvoltat în numeroase surprize oferite invitațiilor. Ce ai zice dacă i-ai surprinde cu un cheese bar, fruit bar sau chiar un ice cream bar, care cu siguranță va fi pe placul și celor mici, dar și celor mari? 

Pregătirea mirilor

Tot mai mulți miri renunță la tradiționalul drum în care mirele merge după nași și la final după mireasă și optează pentru varianta în care nașii din partea mirelui împreună cu domnișorii de onoare se întâlnesc la mire unde îl ajută să se pregătească, iar mireasa este ajutată de nașii ei, dar și de domnișoarele de onoare. Astfel, mirelele împreună cu alaiul lui merg la mireasă și de acolo pornesc către cununia civilă sau religioasă. Totul se desfășoară într-un cadru lejer, fără alte tradiții deja bine știute. 

Petreceri care ies din tiparul “sâmbătă noaptea”

Odată cu pandemia, mirii au înțeles că nu toate nunțile trebuie să se desfășoare numai sâmbătă seara. Nunțile de zi sunt tot mai întâlnite, iar cele din timpul săptămânii încep să câștige teren. Sunt numeroase avantaje pentru a-ți ține nunta în altă zi, printre care disponibilitate mai mare a firmelor care oferă diferite servicii conexe, dar și prețuri preferențiale, care implicit înseamnă un buget mai redus. 

Nunți de tipul „destination wedding”

Având în vedere că nunta o faci o dată în viață, aceasta ar trebui să fie exact așa cum ți-ai imaginat. Dacă îți dorești să faci o nuntă la mare, este tot mai simplu să îți îndeplinești dorința. Nu exclude nici o nuntă în altă țară sau poate chiar într-o destinație exotică. 

Discursuri 

Poate ai văzut în numeroase filme faptul că invitații, în special domnișorii și domnișoarele de onoare, țin discursuri în care spun câteva cuvinte despre miri. Include acest moment în nunta ta și oferiți-vă o amintire pe care să o țineți minte toată viața.

Mărturii de nuntă atipice

Știm, prăjiturilele care se dau ca mărturii sunt extrem de delicioase și prind bine a doua zi după nuntă. Dar ce ar fi dacă le-ai oferi invitațiilor suculente sau un obiect care să le amintească de voi. Aici includem și pozele făcute la photobooth, numai bune pentru distracție și de luat acasă. 

Invitații de tip website

De multe ori, invitațiile ajung la coșul de gunoi. Dacă vrei să economisești sau pur și simplu îți pasă de natură, poți alege să faci un website care să conțină detalii despre nuntă, un formular în care să primești confirmările de la invitați, dar și informații despre voi și povestea voastră. Un website este ușor de creat și va rămâne o amintire pentru voi. 

Bufet suedez

Poți renunța la meniul alcătuit din minim 4 feluri de mîncare și să servești preparatele sub formă de bufet suedez. Astfel, fiecare invitat va mânca atunci când simte nevoia, va avea mai multe preparate din care să aleagă și nu se va face risipă de mâncare. 

Tortul mirelui 

Tortul miresei este un moment extrem de așteptat, dar ce ai zice să pregătiți un moment al mirelui, cu un “tort” alcătuit din shot-uri? Puteți să îl personalizați, să îi pregătiți o melodie pe care să intre sau pur și simplu să vă bucurați de un pahar de băutură împreună cu toți invitații. 

Rochii de mireasă colorate 

Poate nu ți se potrivește culoarea albă sau ivory. Poate vrei ceva ieșit din comun. Oricare ar fi motivul, alege rochia de mireasă exact așa cum ți-o dorești, fără să îți fie frică să îi adaugi o pată de culoare sau un accesoriu care să iasă în evidență. 

Photo by Andreas Rønningen on Unsplash

Leave a comment