Skip links

Alegerea sălii în funcţie de invitaţi

Atunci când două inimi doresc să se unească pentru todeauna, toate detaliile contează. Când pregăteşti ziua cea mai importantă din viaţa ta pe lângă muzică, tematica nunţii, decoraţiunile, florile, invitaţiile de nuntă, sala unde se va celebra nunta este una dintre alegerile cele mai importante.

Pentru început stabileşte numărul de invitaţi şi apoi gândeşte-te la locaţia şi capacitatea sălii unde va avea loc nunta. Locul unde se desfăşoara nunta este foarte important şi trebuie ales în primul rând în funcţie de tipul recepţiei, de numărul de invitaţi şi de formaţia sau DJ-ul ales. Localul de nuntă sau sala în care aceasta va avea loc este aleasă, în general, în funcţie de buget, de dorinţele mirilor şi nu în ultimul rând în funcţie de numărul de invitaţi.

În cazul în care ai optat pentru un DJ, nu uita să îl informezi de mărimea sălii şi să te asiguri că este destul loc pentru ca acesta să îşi instaleze aparatura. Dacă ai optat pentru o formaţie, asigură-te că există spaţiu îndeajuns pentru ca membrii acesteia să se desfăşoare în voie şi să îşi instaleze instrumentele muzicale.

Poate doreşti o nuntă într-un restaurant sau poate chiar o nuntă cu o locaţie mai deosebită la un castel. Toate aceste dorinţe vor fi ghidate în primul rând de numărul invitaţilor care vor fi prezenţi la nuntă.

În cele ce urmează vom enumera pricipalele greşeli ce trebuie evitate în alegerea sălii de nuntă.

1. Evită sălile mari dacă ai invitaţi puţini!

Dacă doreşti o nuntă cât mai restransă, cu siguranţă, nu te vei simţi bine într-un local imens doar cu o mană de persoane ce au fost invitate. Acest tip de locaţie îţi va aduce multe dezavantaje şi este de prost gust. Câteva din dezavantajele pot fi pozele de grup în care se va observa spaţiul imens în comparaţie cu numărul mic de invitaţi, dar şi faptul că va trebui să plăteşti mai mult pentru serviciile de sonorizare, pentru sala şi pentru decoraţii. O locaţie mare trebuie să fie bine sonorizată pentru ca muzica să poată fi auzită cu claritate.

În plus dacă doreşti o nuntă cât mai restransă, un local mai mic va contribui la crearea unei atmosferi cât mai plăcute, familiare, intime iar muzica se va auzi perfect. DJ-ul va instala aparatura şi va oferi o sonorizare profesională perfectă pentru o sală mică, iar tu şi cu invitaţii tăi vă veţi simţi extraordinar fără ca spaţiul dintre voi să fie un impediment.

2. Evită sălile mici dacă ai invitaţi numeroşi!

Cu siguranţăa nu te vei simţi bine nici tu, dar nici invitaţii tăi într-o locaţie minusculă supraaglomerata cu o mulţime de invitaţi. Cu toţii vor simţi că se sufocă, iar de distracţie, nici vorba. Starea lor de spirit pozitivă va dispărea datorită lipsei de spaţiu care le îngrădeşte mişcarea.

Pentru a evita o astfel de problemă vei alege o locaţie potrivit de spaţioasă în funcţie şi de numărul mare al invitaţiilor. O sală mare este ideală pentru un număr mare de invitaţi iar tu vei putea să te bucuri de nunta ta fără ca neplăcerile create de un spaţiu mic să îţi strice cea mai frumoasă zi. Muzica se va auzi grozav, spaţiul va permite şi existenţa unui ring de dans încăpător, invitaţii se vor simţi bine şi vor dansa fericiţi pe melodiile selecţionate.

Luminile şi efectele oferite de DJ vor crea o ambianţă plăcută şi în nici într-un caz nu vor încărca atmosfera ca în cazul unui spaţiu mic şi supraaglomerat. E nunta ta şi vrei să te simţi bine. Dar nu uita! Gândeşte-te în primul rând şi la invitaţii tăi, pentru că şi ei să se simtă confortabil şi să aiba o zi de neuitat şi amintiri plăcute. Nu uita şi de persoanele mai în vârstă dar şi de copiii invitaţi, şi ei au nevoie de spaţiu şi desigur de distracţie. Nu îi aşeza pe aceştia în apropierea boxelor, deoarece nu vor agrea prea mult zgomot.

Alege, aşadar sala unde va avea loc mult visata recepţie în funcţie de invitaţii tăi şi cu siguranţă zâmbetul nu se va ofili de pe faţa voastră pe parcursul petrecerii.

Mai mult, cu ajutorul echipei noastre de DJ şi MC profesionişti, dar şi cu ajutorul instalaţilor performante şi a profesionalismului cu care lucrăm, ziua  ta va fi o zi minunată, de neuitat, atât pentru tine cât şi pentru toti invitaţii tăi.

Notă: pozele prezentate în articol sunt de la Castel Haller din Ogra, jud. Mureş.