Skip links

ADEVĂRUL Interviu Tiberiu Pál asigură distracţia la nunţi

Cu o experienţă de 11 ani in domeniu, Tiberiu Pál este printre cei mai căutaţi DJ-ei din oraş, de către cuplurile care vor să-şi unească destinele. Mureşeanul are darul de a crea o atmosferă unică la evenimentele la care asigură muzică, iar acest lucru rămâne întipărit în mintea invitaţilor.

Tiberiu Pál iubeşte muzica de mic, iar la 15 ani a avut ocazia să organizeze, alături de fratele său şi câtiva prieteni, primele discoteci din mediul rural mureşean. Ideea de a organiza discoteci la ţara i-a venit unui prieten de-al meu, care i-a propus-o şi fratelui meu mai mare şi încă unui prieten. Aveau nevoie de un ajutor la transportul boxelor şi mixerelor, aşa că au apelat la mine. A pus fiecare ce avea pe acasă şi aşa am făcut rost de boxe, cabluri, casetofoanele cu sute de casete, glob de sticlă făcut dintr-un glob pământesc pe care am lipit bucăţi de oglindă, mărturiseşte Tiberiu Pál. Fiind un lucru nou la vremea aceea, discotecile de la ţară era foarte apreciată, dar după doi ani prietenii s-au certat şi afacerea s-a destrămat.

De la discotecă la nuntă.

Din acel moment însă, Tiberiu Pál a făcut cunoştinţă cu meseria de DJ la nunţi. „Trei dintre noi am fost chemaţi la nunta unei rude pentru a asigura muzica şi buna dispoziţie. Până atunci nunţile erau cu solişti vocali, deci venirea unui DJ era şi asta o premieră în judeţ la vremea aceea. Am primit felicitările invitaţilor, iar reacţia lor m-a determinat să îmi materializeze hobby-ul, dar de data acesta singur. Asa că la 18 ani am devenit DJ la evenimente private şi nunti”, spune Tiberiu Pál.

Tânărul a început să-şi achiziţioneze aparatură, să colecţioneze muzica, iar în 2000, a fost pentru prima oară DJ la o nuntă. Conştient fiind de faptul că nu-şi putea asigura un trai decent doar din muzică, tânărul urmează cursurile Facultăţii de Inginerie, urmând exemplul tatălui sau. După absolvire lucreză la o firma ce producea maşini de cusut. „Aici am avansat profesional până ce am ajuns director de producţie şi coordonam o echipă de 270 de persoane. Am primit însă o ofertă de la o altă companie pentru un post de analist economic, lucru pe care-l fac şi acum”, spune mureşeanul. În tot acest timp însă, Tiberiu Pal a continuat să fie DJ la nunţi şi la alte evenimente corporatiste.

Nu există distracţie fără muzică.

Nunta este un eveniment unic în viaţă, iar potrivit lui Tiberiu Pál, muzica asigură 70% din reuşita acestuia. „Fără muzică nu există distracţie la o nuntă. Ca să fie o nuntă reuşită muzica trebuie să fie pe măsură, iar DJ-ul trebuie să simtă ceea ce doreşte publicul fără ca acest lucru să-i fie spus de către invitaţi”, spune Tiberiu Pál. Potrivit acestuia, înainte de nuntă mirii au o discuţie cu DJ-ul pentru a stabili împreună tipul de muzica pe care vor dansa invitaţii. „Am avut cazuri în care mirii au venit cu listă de melodii de acasă, dar pe parcurs şi-au dat seama că melodiile alese de ei nu se pretează la gusturile invitaţilor. De aceea prefer să primesc mână liberă din partea mirilor, pentru a realiza un eveniment reuşit”, spune Tiberiu Pál.

Ce muzica pui în general la o nuntă?

Majoritatea nunţilor au un playlist divers, cu muzica din anii 80-90, muzică italiană, vals, tango şi de petrecere, dar şi muzică modernă actuală. Am avut însă şi nunţi unde am pus heavy metal, sau numai muzica ţigănească la o nuntă de romi, dar astea sunt excepţii.

Unde mai poate lumea asculta muzica mixată de tine?

Pe lângă nunţi asigur sonorizarea la evenimente corporate, adică lansări de firme, lansări de produse, evenimente sportive de mică şi medie amploare. Asigur atât sonoriozarea cât şi buna dispoziţie, în cazul în care evenimentul este urmat de o petrecere. Sunt mulţumit de ceea ce fac, mă bucur că pot îmbina activitatea economică şi muzica pentru că nu m-aş imagina facând doar una din ele.

Ce-i place:

Îmi place să călătoresc. Am vizitat deja 13 tări şi aş mai vrea să vizitez cel putin tot atâtea. Mă relaxează muzica electronică, gen Jane Michel Jarre. Îmi place să caut muzică ce ar putea să-i surprindă plăcut pe invitaţi. Îmi place să ma joc cu copilul şi îl aştept pe cel de-al doilea. Îmi place sinceritatea, corectitudinea şi punctualitatea şi oamenii care au curaj să-mi spună adevărul în faţă. Îmi place să spun direct ce gândesc.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac parveniţii, oamenii cu două feţe. Nu-mi place să spăl vasele. Nu-mi plac oamenii care n-au respect faţă de semenii lor. Nu-mi place monotonia în muzică, prefer diversitatea stilurilor muzicale. Nu-mi plac oamenii care fac acestă meserie doar pentru bani.

* sursa adevarul.ro