Skip links

Cum să organizezi o nuntă cu buget redus

Bugetul unei nunți este stabilit de miri în funcție de numărul de invitați și de serviciile contractate care ajută la buna desfășurare a evenimentului. Însă, dacă poate vreți să aveți extra bani pentru o lună de miere exotică, aveți multe opțiuni prin care să puteți reduce cheltuielile.

Organizați nunta în afara sezonului

Perioada de vârf pentru organizarea evenimentelor de tip nuntă este mai – septembrie, atunci când este vreme caldă, iar șansele ca să fie o zi ploioasă sunt mici. O altă caracteristică a acestei perioade este că cererea pentru săli de nunți este mai mare decât oferta (cel puțin în localitățile mai mari), astfel că prețul este unul crescut și poate avea un impact major asupra bugetului. Dacă nu țineți morțiș să aveți o nuntă de vară, alegeți perioadele mai puțin călduroase, atunci când localurile au mai multă disponibilitate, astfel că puteți să negociați prețul mult mai ușor.

Selectați cu grijă învitații

Știm, nunțile mari sunt frumoase, iar de multe ori mirii trebuie să adauge pe listă invitați pe care nu îi cunosc atât de bine doar pentru că sunt „datorii”. Dacă o nuntă mare, cu mulți invitați, nu vă reprezintă și vreți ca cei care vă sunt alături în ziua voastră specială să fie cu adevărat entuziasmați pentru voi, puteți să organizați un eveniment mai restrâns, într-o locație unde nu vi se impune un număr minim de persoane. Astfel, puteți fi siguri că vă încadrați în buget, dar și că o să aveți parte de amintiri de neuitat alături de cei dragi.

Renunțați la invitațiile clasice printate

Majoritatea populației deja folosește telefonul și rețelele de socializare în mod constant, astfel că dacă alegeți o invitație electronică nu o să mai fie o ceva ciudat. Puteți să creați invitații online prin diferite instrumente gratuite precum Canva  sau să faceți un website al nunții unde să scrieți toate detaliile legate de evenimentul vostru.

Realizați voi decorațiunile

În funcție de tema aleasă, puteți să realizați voi ornamentele, mai ales dacă aveți o pasiune pentru lucrul manual. Vă puteți inspira de pe Pinterest , Instagram sau din viața de zi cu zi și să pregăți decorațiuni pe care ulterior să le aveți ca amintire.

Alegeți flori uscate sau de sezon

Cu cât aveți mai multe flori și mai variate, cu atât va crește bugetul. Pentru a reduce costul, puteți alege să faceți decorațiuni dintr-un singur tip de floare sau să alegeți florile care sunt în sezon. Dacă vreți ca buchetele să vă rămână și să le puteți refolosi, alegeți flori uscate, se găsesc mai ușor și costă mult mai puțin.

Alegeți un tort neconvențional

Un tort sofisticat și mare înseamnă un cost mai ridicat. În foarte multe cazuri, se practică tortul fals doar cu nivelul superior mâncabil, dar ce ați zice de un tort din gogoși sau unul făcut chiar de voi, mai ales dacă aveți o afinitate pentru copt și decorat prăjituri.

Shopping în perioada reducerilor

Când vă planificați nunta, nu uitați să adăugați în calendar și perioada de reduceri. Astfel o să puteți achiziționa rochia de mireasă și costumul de mire la prețuri cu discount semnificativ. De asemenea, dacă faceți decorațiuni DIY pentru nuntă, tot în această perioadă puteți să faceți stocul pentru materialele necesare.

Wedding hall photo created by freepic.diller – www.freepik.com

Leave a comment