Skip links

Cum să alegi tema nunții

Nunta este și trebuie să fie despre voi. Aveți o zi specială pe care să o planificați exact pe gustul vostru și care să vă reprezinte în totalitate. 

Când alegeți tema, faceți o listă cu toate elementele pe care le doriți la nuntă și cu toate ideile pe care le aveți, astfel încât să puteți decide un concept care să vă mulțumească pe amândoi. Nu uitați nici de numeroasele site-uri care vă pot servi drept inspirație, dar care ar trebui să reprezinte doar un punct de pornire în acest proces. 

Dacă întâmpinați dificultăți în alegerea unei teme, alocați-vă timp pentru a reflecta la cum vreți să arate ziua nunții și țineți cont de câteva recomandări pe care vi le facem noi:

Stilul vostru personal

Primul aspect de care trebuie să țineți cont este stilul vostru personal. Cu siguranță aveți particularitățile voastre, fie că e vorba de un stil muzical mai aparte sau un hobby care ar putea să fie inclus cu alte elemente mai tradiționale. Țineți în minte tot timpul că acest eveniment unic este despre voi, iar dacă anumite tradiții nu sunt pe placul vostru, nu trebuie să le includeți în program. 

Sala 

Locul de desfășurare a evenimentului poate influența tema aleasă, dar și vice versa. Dacă țineți neapărat la o anumită tematică, de exemplu Petrecere la Castel, atunci există posibilitatea să găsiți mai greu o sală care să îndeplinească cerințele voastre. Însă, dacă știți care este locul unde va avea loc petrecerea, va fi mult mai ușor să hotărâți tematica. 

Culorile voastre preferate 

Multe săli oferă deja decorațiuni din care puteți alege, așa că faceți o vizită localului și întrebați ce vă pot oferi, poate sunt culori pe care le preferați deja. Dacă vreți o nuntă burgundy, nimic nu ar trebui să vă oprească :). Recomandarea noastră este să alegeți o culoare mai generală care să nu vă dea prea multe bătăi de cap și care să nu vă facă să depășiți prea mult bugetul. 

Sezon

Sezonul joacă un rol important mai ales dacă aveți o nuntă care este în afara lunilor obișnuite. Până la urmă, nu poți să faci o nuntă în aer liber iarna. De asemenea, florile au și ele sezonalitatea lor, iar alegerea unei anumite specii particulare poate să influențeze negativ bugetul. 

Trendurile momentului

Cel mai probabil aveți deja câteva poze salvate în telefon cu idei pentru nuntă. Acestea sunt o sursă extrem de bună de inspirație, mai ales dacă nu puteți decide asupra unei singure teme. Aveți grijă să nu exagerați totuși cu trendurile pentru că la final, când puneți toate elementele la un loc, este posibil să nu fiți mulțumiți de rezultatul final și să vă dați seama că tema voastră nu vă reprezintă deloc. 

Leave a comment